Bedrijf

Construmat Roof Systems

Historie

Platte daken en hun waterdichting zijn van oudsher onze specialiteit, d.w.z. al meer dan 60 jaar. Gegroeid vanuit een kolenhandel in de Antwerpse Seefhoek, na WO II gediversifieerd naar bitumen en via Albitum en Kiels Asfaltbedrijf overgegaan naar Construmat nv en sinds enkele jaren Construmat Roof Systems (CRS bvba).


Wat verdelen we

Sinds 1985 importeerde CRS exclusief de bitumenbanen van de Duitse fabrikant J.& Otto KREBBER (°1875) uit Oberhausen. In 2016 werd Krebber overgenomen door W. QUANDT Dachbahnen (°1868) uit Berlijn. Dit 150 jaar oude familiebedrijf is in Duitsland één van de absolute topfabrikanten van bitumneuze dakbanen. Met superieure (wortelwerende, vliegvuurbestendige en zelfklevende) dakmembranen als ook éénlaagse daksystemen wapenen we onze klanten met producten die het verschil maken. Betere kwaliteit voor dezelfde prijs.

Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij ook het Franse Axter in het Antwerpse. De hoogstaande producten van deze fabrikant sluiten vaak beter aan op de Belgische markt. Vooral zelfklevende en brandveilige materialen maken ons aanbod hiermee nog completer. Onze dakdekkers werken snel (zonder primer of lijm) en veilig (ook zonder vlam), reduceren hun materiaal- en gasverbruik en leveren waterdichte daken op die garant staan voor een duurzame toekomst. Duurzaam en economisch.

Naast bitumen hebben wij ook met kunststof veel ervaring in huis. Hoogpolymere dakmembranen in flexibel pvc en milieuvriendelijk thermoplastisch polyolefinen (zoals Sarnafil FPO en Flagon TPO) zijn onze specialiteit. Witte kunststofdaken zijn zonreflecterend en werken verkoelend in de zomer. In combinatie met dakbegroening en zonnepanelen zijn witte zonreflecterende TPO-daken wellicht de meest ecologische oplossing op het vlak van platdaktechniek.Daarnaast bieden wij vanzelfsprekend ook EPDM-dakmembranen aan. Zowel de USA-style EPDM (Firestone) als de EURO-style EPDM (Resitrix) zijn uit voorraad leverbaar.

Last but not least verdelen wij ook de Triflex vloeibare kunststof afdichtingssystemen. Zelfs de meest complexe daken en dakdetails kunnen hiermee perfect afgedicht worden.

Logischerwijze behoren ook alle dakisolatiematerialen tot ons gamma. Vooral PUR/PIR (Linitherm) lichtgewicht en superisolerende dakplaten voor platte en hellende daken worden in de meest courante diktes uit voorraad geleverd. Dikkere platen (tot 24 cm leverbaar!) zijn steeds voorzien van een sponning waardoor ze 1-laags kunnen gelegd worden zonder warmteverlies via de naden.

Kijk verder op onze website onder “Downloadzone” voor meer informatie en technische details over onze producten.


Wij zijn geen virtueel bedrijf. Kom gewoon langs!

Wilt u graag persoonlijk advies? Voor deskundige uitleg, een vrijblijvende presentatie of een persoonlijke offerte staat ons “dak-team” steeds ter beschikking. Maak snel een afspraak of kom gewoon langs op ons adres te Mortsel.


Wie zijn wij

Pieter Nuijten is de zaakvoerder van CRS bvba. Hij studeerde daar Latijn-Wetenschappen aan het College van het Eucharistisch Hart. In 1990 behaalde hij zijn Licentie (Master) in de Handels- & Financiële Wetenschappen aan de Handelshogeschool te Antwerpen (nu KUL). Tijdens zijn specialisatiejaar volgde hij ‘s avonds de richting Bedrijfsmarketing, terwijl hij overdag werkzaam was bij het bedrijf Landré & Glinderman te Aartselaar. Na zijn studies stapte hij over naar het bedrijf van zijn schoonvader – wijlen Hugo Goossens – om dit enkele jaren later over te nemen. In 1992 behaalde Pieter in Nederland het in de dakbranche hoog aangeschreven diploma “BDA-dakcursus Platte Daken”. Sindsdien volgde hij ook diverse gespecialiseerde opleidingsprogramma’s bij binnen- en buitenlandse fabrikanten en toeleveranciers van de dakenbranche en bij de Confederatie Bouw waarvan hij lid is.

 

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest