Bedrijf

Construmat Roof Specialist

Historie

Platte daken en hun waterdichting zijn van oudsher onze specialiteit, d.w.z. al meer dan 80 jaar. Eerst was er de kolenhandel aan de Antwerpse Zuiderdokken. Na WO II diversifieerde de toenmalige bedrijfsleiding naar dakwerken met het gebruik van mastiek (steenkoolteerpek) en later bitumen. Vanuit Albitum en Kiels Asfaltbedrijf ontstond Construmat. Om ons te distantiëren van een gewone bouwhandel noemen we ons bedrijf al jaren ‘Construmat Roof Specialist’ (CRS bv).

 

Wat verdelen we

Sinds 1985 importeerde CRS exclusief de bitumenbanen van de Duitse fabrikant J.& Otto KREBBER (°1875) uit Oberhausen. In 2016 werd Krebber overgenomen door W. QUANDT Dachbahnen (°1868) uit Berlijn. Dit 150 jaar oude familiebedrijf is in Duitsland één van de absolute topfabrikanten van bitumineuze dakbanen. Met superieure (wortelwerende, vliegvuurbestendige en zelfklevende) dakmembranen wapenen we onze klanten met producten die het verschil maken. 

Sinds geruime tijd vertegenwoordigen wij ook het Belgische Derbigum, het Franse Axter en het Italiaanse Polyglass van in het Antwerpse. De hoogstaande producten van deze fabrikanten zijn soms iets beter afgestemd op de Belgische markt. Vooral zelfklevende dakrollen en een brandveilige applicatie maken ons aanbod hiermee nog completer. Onze dakdekkers werken sneller (zonder primer of lijm), veiliger (zonder vlam) en met minder materiaalverbruik. Dit is duurzaam en economisch.

Naast bitumen hebben wij ook met kunststof veel ervaring in huis. Hoogpolymere dakmembranen in flexibel pvc en milieuvriendelijk thermoplastisch polyolefinen (zoals Sarnafil FPO en Flagon TPO) zijn onze specialiteit. Witte kunststofdaken zijn zonreflecterend en werken verkoelend in de zomer. In combinatie met dakbegroening en zonnepanelen zijn witte zonreflecterende TPO-daken wellicht de meest ecologische oplossing op het vlak van plat dak-techniek. Daarnaast bieden wij vanzelfsprekend ook EPDM-dakmembranen aan. Zowel de USA-style EPDM (Firestone) als de EURO-style EPDM (Resitrix) zijn uit voorraad leverbaar.

Last but not least verdelen wij ook de Triflex vloeibare kunststof (PMMA en PUR) afdichtingssystemen. Zelfs de meest complexe daken en dakdetails worden hiermee perfect en duurzaam afgedicht worden.

Logischerwijze behoren ook alle dakisolatiematerialen tot ons gamma. Vooral PUR/PIR lichtgewicht en superisolerende dakisolatieplaten voor platte en hellende daken worden in de meest courante diktes uit voorraad geleverd. Alle platen (van 6 tot 26 cm!) zijn steeds voorzien van een sponning waardoor ze 1-laags kunnen gelegd worden zonder warmteverlies via de naden.

Kijk verder op onze website onder “Downloadzone” voor meer informatie en technische details over onze producten.

 

Wij zijn geen virtueel bedrijf. Kom gewoon langs!

Wilt u graag persoonlijk advies? Voor deskundige uitleg, een vrijblijvende presentatie of een persoonlijke offerte staat ons “dak-team” steeds ter beschikking. Maak snel een afspraak of kom gewoon langs op ons adres te Mortsel.

 

Wie zijn wij

Pieter Nuijten is de bedrijfsleider van CRS bv. Hij studeerde daar Latijn-Wetenschappen aan het College in Essen. In 1990 behaalde hij zijn Master-diploma in de Handels- & Financiële Wetenschappen (KUL). Enkele jaren later stapte hij over naar het bedrijf van zijn schoonvader – wijlen Hugo Goossens. In 1992 behaalde Pieter het  diploma “BDA-dakcursus Platte Daken”. Sindsdien volgde hij ook diverse gespecialiseerde opleidingsprogramma’s bij binnen- en buitenlandse fabrikanten en toeleveranciers en bij de Confederatie Bouw – nu Embuild – waarvan hij lid is.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest